Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 21 d'abril de 2008. Muntanyes nevades.

dilluns, 21 d’abril de 2008Fotografies fetes avui a l'alta vall de Cardós, Tavascan i cims de la zona.
Fotos: Ramon Baylina/Conxi Ciurana

La jornada d'avui ha sigut variable, ploviscant cap a la tarda encara que les quantitats recollides són molt poc significatives. Al matí es podia veure com ha baixat la neu fins a cotes relativament baixes, ahir va nevar sobre els 900m tan sols i aquest matí encara quedava neu a pobles com Tavascan i altres de major altitud. A partir dels 2.400m s'acumulen gruixos de 2,40 metres de neu. Es poden veure torrents d'aigua per tot arreu i les muntanyes presenten un impecable aspecte blanc com feia temps que no es veia.

SORT 690m.
T. Màxima: 13,8ºC
T. Mínima: 0,8ºC
Precipitació: 0,8 mm

PLANES DE SON 1.540m.
T. Màxima: 7,8ºC
T. Mínima: -3,3ºC

LLESSUI 1.410m.
T. Màxima: 8,1ºC
T. Mínima: 0,1ºC
Precipitació: 1,2mm

ESTERRI D’ÀNEU 960m.
T. Màxima: 12,6ºC
T. Mínima: 1,2ºC
Precipitació: 1mm

ESPOT 2.520m
T. Màxima: 1,7ºC
T. Mínima: -5ºC

BONAIGUA 2.250m.
T.Màxima: 2ºC
T Mínima: -5,6ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP