Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Una fotografia seleccionada al Calendari Meteorològic Europeu 2009

diumenge, 20 d’abril de 2008Aquesta foto d'en Ramon Baylina (Meteosort) feta a Sort, ha estat seleccionada entre més de 60 fotos espanyoles (i moltes més d'altres països) per al Calendari Meteorològic Europeu 2009.

El European Meteorological Calendar http://www.emetsoc.org/publications/MeteorologicalCalendar.php
el realitza la Deutsche Meteorologische Gesellschaft (DMG), amb la col·laboració de la Société Météorologique de France (SMF) i la European Meteorological Society (EMS).

Es tracta d'un calendari de mida gran amb 13 fotografies en format A3 i per darrere articles diversos escrits en tres idiomes (alemany, francès i anglès) sobre temes relacionats amb la meteorologia.
Les fotos de la portada dels calendaris d'anys anteriors es poden veure aquí:http://www.dmg-ev.de/gesellschaft/publikationen/kalender.htm

Es va obrir una convocatòria a nivell d'Espanya per a qui volgués aportar les seves fotografies (fins un màxim de tres) amb la resolució suficient per a ser publicades en gran format per al calendari de 2009. D'entre les seleccionades es van enviar 60 fotos a la EMS per a què junt amb les d'altres països passessin a la selecció final de la que van resultar seleccionades 5 fotografies espanyoles, tot un éxit.

Cada any el calendari gira entorn a un tema, el de 2009 està dedicat a les ones de muntanya i núvols lenticulars.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP