Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 29 d'octubre de 2008. Fred i neu

dimecres, 29 d’octubre de 2008

Torna a nevar feblement en aquests moments a Esterri d'Àneu. El dia ha estat de treva, al matí encara nevava a les parts altes i també s'han vist flocs voleiar a molts indrets, després ha parat de nevar i el dia ha quedat molt cobert. A la tarda s'ha aclarit una mica i fins i tot s'ha pogut veure una mica de resol i es quan hem pogut veure com estaven els cims de farcits de neu. I ara sembla que vol tornar a animar-se.
El més destacat d'avui és la davallada de temperatures, a hores d'ara s'estan donant les temperatures més baixes de la jornada a les valls. A alta muntanya les temperatures han estat al voltant dels -9ºC i -10ºC, en alguns llocs com a Planes de Son han estat durant tot el dia negatives i les màximes han sigut molt baixes: 2ºC tan sols a Llessui i les més altes s'han quedat al voltant dels 8ºC. A hores d'ara a Sort hi han 0,6ºC, està a punt de ser negativa.
A sota us posem les dades dels gruixos de neu que el SMC ha publicat de tot l'episodi. A més a més, ara el Pallars Sobirà està en alerta taronja per risc de neu en les properes hores en gruixos previstos de 10cm a partir dels 900m.

SORT 690m
T. Màxima: 8,3ºC
T. Mínima: 0,6ºC

PLANES DE SON 1.540m
T. Màxima: -1,2ºC
T. Mínima: -4,3ºC

ESTERRI D'ANEU 960m
T. Màxima: 5,3ºC
T. Mínima: 0,8ºC

LLESSUI 1.400m
T. Màxima: 2ºC
T. Mínima: -3,6ºC

TAVASCAN 1.120m
T. Màxima: 8,7ºC
T. Mínima: -0,9ºC

BONAIGUA 2.250m
T. Màxima: -7,5ºC
T. Mínima: -10,4ºC
Precipitació total de l'episodi: 51,9 mm

SALORIA 2.420m
T. Màxima: -7,6ºC
T. Mínima: -10,1ºC

CERTASCAN 2.400m
T. Màxima: -7,5ºC
T. Mínima: -10,7ºC

ESPOT 2.520m
Precipitació total de l'episodi: 49,6 mm

ESCALÓ
Precipitació: 0,4ºC a les 21h

RIBERA DE CARDOS
T. Màxima: 6ºC
T. Mínima: -0,1ºC

PIC DE L'ORRI 2.440m.
Temperatura: -8,3ºC a les 21.30h

Gruixos de neu fins a les 12h d'avui (Font: SMC)
Bonaigua: 56 cm
Espot: 46 cm
Certascan: 17 cm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP