Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 11 de desembre de 2009

divendres, 11 de desembre de 2009

Dia tranquil sense novetat tot i que l'anticicló comença lentament a retirar-se. Les mínimes a les valls han estat més baixes i les màximes similars però ha estat més acusada la inversió tèrmica, a muntanya les mínimes una mica més altes a l'igual que les màximes. Les màximes a les valls s'han situat al voltant dels 14ºC i a muntanya sobre els 8-9ºC.
En canvi, un altre panorama és el que han tingut al pla de Lleida, on la boira els ha tapat durant tot el dia i les temperatures de tota la zona s'han quedat al voltant dels 4ºC de màxima i al voltant de 0ºC les mínimes. I és que quan els demés tenen anticicló ells acostumen a patir-lo.
En aquesta imatge del satèl·lit MODIS d'avui podem veure clarament tota la boira com afecta la vall de l'Ebre i abasta tot el pla i s'enfila Segre amunt. La resta de Catalunya totalment serena i el que veieu al Pirineu és la neu que hi ha a dia d'avui.
A Lleida la mínima 1ºC i la màxima 4,8ºC i a Alfarràs la mínima -1ºC i la màxima 3,9ºC.

SORT 680 m
T. Màxima: 13,9ºC
T. Mínima: -2,4ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: 14,7ºC
T. Mínima: -0,4ºC

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: 13,1ºC
T. Mínima: -4,2ºC

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: 15,5ºC
T. Mínima: 4,9ºC

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: 13,1ºC
T. Mínima: -3,6ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: 9,1ºC
T. Mínima: 1,7ºC

LLAGUNES 1.308 m.
T. Màxima: 12,2ºC
T. Mínima: 4ºC

SALÒRIA
T. Màxima: 5,8ºC
T. Mínima: 1,3ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP