Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 15 de desembre de 2009

dimarts, 15 de desembre de 2009

Avui ha tornat a ser un dia fred, temperatures amb poca amplitud tèrmica, mínimes baixes, sobretot a muntanya i a hores d'ara està glaçant a tot arreu amb temperatures al voltant dels -2º i -3º a les valls i de l'ordre de -9º a muntanya.

Tenim diverses coses que mostrar-vos, en primer lloc el parheli complet (conegut com a Diamond Dust i que es veu quan fa molt fred) captat aquesta tarda a la cota 2.500 de Baqueira amb una temperatura de -7ºC a les 16 hores que ha fet el nostre amic Claudio Martínez.

En segon lloc, unes fotos nostres que reflexen el fred d'avui que ha glaçat el salt de Comials i altres raconsI per últim, una imatge del satèl·lit Meteosat d'avui on podem veure tota la zona de la península on van afectar les nevades d'ahir i abans d'ahir, que agafa tot el sud de Catalunya.

SORT 680 m
T. Màxima: 7,5ºC
T. Mínima: -1,4ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: -0,8ºC
T. Mínima: -6,1ºC

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: 4,2ºC
T. Mínima: -1ºC

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: 1,2ºC
T. Mínima: -2,9ºC

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: 5,2ºC
T. Mínima: -3,2ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: -8,8ºC
T. Mínima: -12,9ºC

LLAGUNES 1.308 m.
T. Màxima: 3,3ºC
T. Mínima: -3ºC

SALÒRIA
T. Màxima: -6,7ºC
T. Mínima: -9ºC

TAVASCAN SAIH
Temperatura actual: -3ºC

ESPOT 1.959m.
Temperatura actual: -6,3ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP