Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 18 de desembre de 2009. Força fred.

divendres, 18 de desembre de 2009

Continuem amb la tònica del temps fred, mínimes molt baixes arreu de l'ordre de 8º sota zero i de 15º sota zero a alta muntanya. El cel ha estat cobert a la part més nord del Pallars Sobirà on ha estat nevant feblement gairebé tota la jornada, es veia com precipitava a les muntanyes a partir de la cota 1.600-1700m. aproximadament, a hores d'ara estem veient flocs a Esterri d'Àneu de manera molt feble al mateix temps que totes les temperatures estan sota zero. Però el que cal destacar és el fred, no només el que hem tingut sinó el que tindrem aquest cap de setmana doncs es preveuen temperatures més baixes encara.
Us deixem les fotografies que hem realitzat aquest matí al centre d'Escaldes (Andorra) on es podia veure aquesta font-monument totalment congelada i que aquest vespre ha sortit per TV3.
Fotos: Ramon B./Conxi C.
SORT 680 m
T. Màxima: 4,9ºC
T. Mínima: -8,4ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: -1,2ºC
T. Mínima: -9,7ºC

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: 4,9ºC
T. Mínima: -8,5ºC

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: 0,9ºC
T. Mínima: -8,8ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: -8,4ºC
T. Mínima: -14,1ºC

LLAGUNES 1.308 m.
T. Màxima: 1,2ºC
T. Mínima: -7,1ºC

SALÒRIA
T. Màxima: -8,8ºC
T. Mínima: -15ºC

ESPOT 1959m.
Temperatura actual: -9,3ºC a les 21h.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP