Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 19 de desembre de 2009

dissabte, 19 de desembre de 2009


De nou un dia ben fred, si bé les mínimes a les valls no han estat tan marcades com ahir, les màximes s'han quedat totes sota zero, excepte a Sort, per tant, la sensació és de fred viu. I parlant de sensacions, avui el vent ha bufat, sobretot a la part més nord de la comarca i hem de tenir en compte que una cosa és la temperatura que marca el termòmetre i l'altre la temperatura de sensació (anomenat windchill) que és la combinació de la temperatura amb el vent.
Hi ha unes taules que calculen en funció de la temperatura i la velocitat del vent et diuen la temperatura de sensació que s'està donant que és la temperatura que sentim les persones i és molt important perquè pot arribar a ser perillós si no es prenen les mesures adeqüades. Per exemple, avui a alta muntanya amb temperatures de -16º i -18º gairebé tot el dia i amb ratxes de vent que hi han hagut de fins 83 Km/h a Salòria i de 68 Km/h a Certascan ens donen una temperatura de sensació de més de -30º. Podeu consultar la taula aquí
Per últim, a Esterri i altres llocs s'ha vist barrufejar neu aquesta tarda i el Port de la Bonaigua és obligatori les cadenes ja que ha estat precipitant de nord tota la jornada.


SORT 680 m
T. Màxima: 1,9ºC
T. Mínima: -6,2ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: -6,6ºC
T. Mínima: -9,7ºC

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: -0,9ºC
T. Mínima: -4,4ºC

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: -1,6ºC
T. Mínima: -4,2ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: -13,9ºC
T. Mínima: -16,6ºC

SALÒRIA
T. Màxima: -15,2ºC
T. Mínima: -18ºC

ESCALÓ
Temperatura actual: -5,1º a les 21h

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP