Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 2 de desembre de 2009

dimecres, 2 de desembre de 2009

Dia tranquil amb estones de sol gran part del dia i amb nuvolades que han anat tapant el cel cap a la tarda. La precipitació recollida correspon a la nit, fins i tot, es van veure volves a cotes de 1.000m. aproximadament. Les temperatures avui no han estat tan baixes com ahir també a muntanya.

Com a curiositat us deixem aquesta imatge captada pel satèl·lit MODIS de la NASA el passat 23 de novembre a les Illes Sandwich del Sud, formades per varies illes de caràcter volcànic a l'oceà atlàntic. El que veieu a la imatge són els núvols de vent que xoquen amb les muntanyes de les illes i formen aquestes ondulacions a sotavent (igual que un vaixell fa ones en V al creuar el mar). A aquests núvols se'ls anomena ones de muntanya.

Font: earthobservatory.nasa.gov

SORT 680 m
T. Màxima: 10,9ºC
T. Mínima: -0,8ºC
Precipitació: 0,4 mm

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: 6,8ºC
T. Mínima: -3,2ºC
Precipitació: 1,6 mm

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: 9,2ºC
T. Mínima: -1,5ºC
Precipitació: 1,2 mm

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: 6,8ºC
T. Mínima: -1,6ºC

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: 8,5ºC
T. Mínima: -1,7ºC
Precipitació: 1,2 mm

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: 0ºC
T. Mínima: -1,6ºC

LLAGUNES 1.308 m.
T. Màxima: 7,6ºC
T. Mínima: -1,5ºC
Precipitació: 1,2 mm

SALORIA 2.520m.
T. Màxima: 3ºC
T. Mínima: -2,3ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP