Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 20 de desembre de 2009

diumenge, 20 de desembre de 2009

Dia tranquil amb cel totalment serè i temperatures novament fredes, les mínimes en alguns indrets s'estan donant a hores d'ara i les màximes tant a les valls com a les muntanyes han pujat una mica comparades amb les dels darrers dies. Ara cal esperar el que vindrà demà en forma de neu, ja que es preveuen nevades a totes les cotes al pirineu.

SORT 680 m
T. Màxima: 7,1ºC
T. Mínima: -6,7ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: 0,6ºC
T. Mínima: -8,9ºC

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: 5,8ºC
T. Mínima: -7ºC

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: 4,3ºC
T. Mínima: -9,4ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: -7,3ºC
T. Mínima: -16,6ºC

SALÒRIA
T. Màxima: -7,1ºC
T. Mínima: -15,9ºC

ESCALÓ
Temperatura actual: -9,3º a les 22h

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP