Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 21 de desembre de 2009. Nevades generals

dilluns, 21 de desembre de 2009

Una bona entrada a l'hivern astronòmic la que hem tingut avui, prop de les 9 del matí ha començat a nevar i ja no ha parat fins gairebé les 9 de la nit. Ha estat neu des del primer moment i també des del primer moment ha anat agafant al terra degut a les baixes temperatures. Fins a 15 cm. a Esterri d'Àneu i similars quantitats en altres llocs de les valls. Les temperatures han començat a pujar a darreres hores del dia, inclús en alguns indrets comencen a ser positives després de tot el dia amb temperatures sota zero.
Per últim donar-vos les gràcies a tots els que ens seguiu doncs avui s'ha batut un rècord absolut de visites diàries al nostre blog, en aquests moments ja són 1.079 visites. Moltíssimes gràcies a tots i a totes.

SORT 680 m
T. Màxima: 0,4ºC
T. Mínima: -8,1ºC
Precipitació: 21,5 mm

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: -1,3ºC
T. Mínima: -9,7ºC
Precipitació: 12,8 mm

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: -0,9ºC
T. Mínima: -8,3ºC
Gruix neu: 15 cm.

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: -0,2ºC
T. Mínima: -8,7ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: 0,4ºC
T. Mínima: -11,1ºC

SALÒRIA
T. Màxima: -2,5ºC
T. Mínima: -11,1ºC

ESPOT 2.520m.
T. Màxima: -2ºC
T. Mínima: -10,7ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP