Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 3 de desembre de 2009

dijous, 3 de desembre de 2009

Dia amb molta variabilitat, ha plogut en alguns llocs i ha nevat en d'altres, especialment al vessant nord, en aquest sentit al port de la Bonaigua calen cadenes des d'aquesta tarda. Es veien cortines de neu als cims i a les valls hi ha hagut estones de sol alternades amb nuvolades. Les tempertures similars a les d'ahir tot i que les màximes han estat més altes comparades amb les d'ahir.

Avui us deixem aquest video que un amic nostre, Fernando Bullón, observador meteorològic de la Illa de la Palma a les Canaries, ens ha fet arribar. Es tracta d'un video fet amb la tècnica Time Lapse de les nuvolades que va poder veure fa unes setmanes enrere al pirineu aragonès. Mireu-lo que val molt la pena, el més espectacular es veure com es formen i es mouen els núvols i les boires.SORT 680 m
T. Màxima: 14,2ºC
T. Mínima: 3,3ºC
Precipitació: 2,9 mm

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: 4,6ºC
T. Mínima: -0,2ºC

ESTERRI D'ANEU 980m.
T. Màxima: 10,6ºC
T. Mínima: 1ºC

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: 8,6ºC
T. Mínima: 2,2ºC
Precipitació: 0,6 mm

RIBERA DE CARDÓS 890m
T. Màxima: 11,3ºC
T. Mínima: 0,9ºC

BONAIGUA 2.266 m.
T. Màxima: -1,5ºC
T. Mínima: -4,2ºC

LLAGUNES 1.308 m.
T. Màxima: 8,8ºC
T. Mínima: 2,2ºC
Precipitació: 3 mm

SALORIA 2.520m.
T. Màxima: -3,1ºC
T. Mínima: -5ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP