Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Esterri vist des del forat de la guineu

divendres, 11 de desembre de 2009


El forat de la guineu és un altre dels miradors des del que es pot admirar el poble i gran part de la cubeta glacial d'Àneu.
Mentre esperem el proper canvi de situació meteorològica que es preveu força interessant posem aquestes fotos d'Esterri sense neu, panorama que pot canviar força en els propers dies. El temps estable i les temperatures més o menys suaus tenen les hores comptades. Una irrupció d'aire fred procedent de l'interior d'Europa farà que les temperatures facin una acusada baixada i l'ambient hivernal s'imposi amb precipitacions que poden afectar a cotes baixes, els models meteorològics van de bòlit pel que fa a precipitació, el que sí és clar de moment, és que la pressió atmosfèrica està baixant.


Fotos: R. Baylina/Conxi C.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP