Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Liquens al detall

dimarts, 8 de desembre de 2009


Els liquens són una associació biològica entre alga i fong que viuen en simbiosi treient ambdós un benefici mutu. En aquesta associació, l'alga aporta els hidrats de caborni que sintetitza per clorofil·la, i el fong que no pot aportar cap aliment, proporciona, pel seu elevat poder higroscòpic, la humitat necessària per a realitzar la fotosíntesi, protegint així a l'alga per a que es trobi en un mitjà humit indispensable per a la seva vida.
Podeu veure aquestes imatges fetes amb macro d'uns liquens vistos avui a la cubeta glacial d'Àneu.
Fotos: R.Baylina/Conxi C.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP