Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Quin fred!

dimecres, 16 de desembre de 2009


El fred és ben viu, avui les mínimes han estat de -7º a Esterri d'Àneu, -7,4º a Sort, -8,3º a Ribera de Cardós, -9,7º a Planes de Son, i de -10,8º a Salòria i fins a -13,4º a Bonaigua. Però és que a migdia per exemple hi havien de l'ordre de -1º i -2º a les valls i mentre que les màximes no han passat dels 3º, a muntanya han estat negatives tot el dia. I mireu com el fred actua a la natura.


Fotos: R.Baylina/Conxi C.

2 comentaris:

Abel ha dit...

Unes imatges realment esplèndides! Felicitats per les fotos! :)
Abel

Josep ha dit...

les fotos son espectaculars.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP