Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Xerrada sobre sèries climàtiques d'Andorra (1934-2008)

dimarts, 8 de desembre de 2009

El dijous 17 de desembre a la sala d'actes del Centre Cultural la Llacuna d'Andorra la Vella, tindrà lloc una xerrada-presentació sobre la Evolució recent de la temperatura i la precipitació a Andorra (1934-2008).

Organitzada pel CENMA (Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra), consistirà en la presentació dels resultats obtinguts de la correcció i anàlisi anual i estacional de les sèries climàtiques andorranes des de 1934 fins 2008, recerca que s'està duent a terme en col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, el Centre en Canvi Climàtic de la Universitat Rovira i Virgili, i Meteofrance, i que deriva de les activitats del projecte europeu COSTES0601 Advances in homogenisation methods of climate series: an integrated approach (HOME).

Nota: feu clic per veure la imatge en gran.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP