Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 9 d'abril de 2010

divendres, 9 d’abril de 2010

Dia molt tranquil i assolellat durant el matí, després hi han hagut núvols d'evolució que no han tingut cap conseqüència i al marxar el sol s'han anat desfent. Les temperatures han estat fredes al matí amb mínimes negatives en molts llocs però les màximes avui han pujat considerablement respecte les d'ahir, fins a 10ºC més i en alguns llocs el doble o més respecte les d'ahir per això l'ambient aquest migdia i aquesta tarda era força suau. L'amplitud tèrmica ha tornat a ser més notòria.

SORT 680 m
T. Màxima: 22,2ºC
T. Mínima: 5,4ºC

ESTERRI D'ÀNEU 960m.
T. Màxima: 18,3ºC
T. Mínima: -0,4ºC

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: ºC
T. Mínima: 1ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: 14,2ºC
T. Mínima: 1,6ºC

RIBERA DE CARDÓS 898m.
T. Màxima: 18,4ºC
T. Mínima: -0,7ºC

LLAGUNES 1.308m.
T. Màxima: 14,2ºC
T. Mínima: 1,6ºC

BONAIGUA 2.266m
T. Màxima: 10,6ºC
T. Mínima: -8,1ºC

SALÒRIA 2.420m
T. Màxima: 5,7ºC
T. Mínima: -3,1ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP