Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

I Olimpíades Pageses al Pallars Sobirà

diumenge, 11 d’abril de 2010

I Olimpíades Pageses - Sort 10 d'abril 2010

Al Parc del Riuet van tenir lloc les I Olimpíades Pageses organitzades pel Projecte Grípia de l'Associació Rurbans, que és qui gestiona la primera Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya. Aquesta iniciativa lúdica i competitiva s'ha dut terme per a apropar el món pagès a la societat, per a implicar els joves i garantir el relleu generacional abans no es perdi aquest ofici.
Les proves que es feien per equips estan d'alguna manera relacionades amb les feines de pagès i guanyaven els tres equips que haguéssin obtingut els millors temps en fer les 13 proves.
Aquí us deixem algunes de les fotografies que vam fer.Més informació:
Olimpíades Pageses
Projecte Grípia

Fotografies i presentació: R.Baylina/Conxi C.
Nota: si poseu el ratolí al marge inferior dret de la imatge podeu aturar la imatge o anar endavant i enrere.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP