Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La processó dels Jueus a Esterri d'Àneu

dissabte, 3 d’abril de 2010

Ahir Divendres Sant i dins els actes de la Setmana Santa va tenir lloc la processó dels Jueus d'Esterri d'Àneu, una tradicional processó recuperada on hi destaquen els armats, anomenats aquí "jueus" amb una indumentària ben peculiar, dirigits pel capità que marca les passes a seguir al ritme de la trompeta i els timbals.
Al matí va tenir lloc el Viacrucis i a la nit la processó del Sant Enterrament, tots dos amb molta afluència de públic i amb la solemnitat que caracteritza aquest tipus d'esdeveniments. Enmig dels armats hi va la "samaritana" amb un càntir que de tant en tant fa abocar aigua al terra, al darrere el Jesucrist, la Dolorosa i el Sant Sepulcre custodiat per dos armats, complementat amb tota la gent que fa el seguici.
Sens dubte, una processó que cal preservar i que forma part del patrimoni aneuenc.
Us deixem les imatges del viacrucis del matí i de la processó de la nit.Nota: feu clic a sobre les imatges per veure-les en gran.
Fotos: Ramon B./Conxi C.
Cartell: Esterri d'Àneu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP