Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Núvol pluma volcànic sobre Europa

dijous, 15 d’abril de 2010


Imatge del 15 d'abril satèl·lit MODIS de la Nasa del núvol pluma Ash.
Sens dubte, la imatge i la notícia del dia, l'erupció del volcà ‘Eyjafjallajokull’ a Islàndia que està provocant molts problemes a mitja Europa pel tancament de l'espai aeri i que afecta a diversos països i que produeix l'efecte dominó en la resta d'aeroports. Han tancat els aeroports d'Anglaterra, Irlanda, Països Nórdics, nord de França, Països Baixos, etc.
Un núvol de cendres volcàniques (Ash) núvol pluma està estenent-se pel nord del continent tal i com es pot veure a les imatges del satèl·lit de la NASA d'avui a dalt i d'ahir a sota.

Font: earthobservatory.nasa

Font:Eumetsat
El volcà que surt d'una glacera ha provocat ja la evacuació de centenars de persones d'Islàndia i es troben a l'espera de les inundacions provocades per la fusió del glaciar i l'augment del cabal dels rius que ja ha causat problemes, alguns han crescut fins a 3 metres. El volcà es va posar en erupció el passat 20 de març després de 190 anys d'inactivitat. Va ser ahir quan va expulsar un gran núvol de cendres.
La perillositat que comporta per un avió trobar-se amb un núvol pluma de cendres al tractar-se de partícules molt abrasives, comporta la suspensió immediata de qualsevol vol i es tanca l'espai aeri. I pel que sembla pot durar dies encara.

Imatge del 14 d'abril. Font: Iceland Coast Guard.
Més informació: euronews iceland news

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP