Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Mammatus a Esterri d'Àneu

dilluns, 2 d’agost de 2010


Tarda de mammatus espectaculars a Esterri d'Àneu. Els mammatus són aquesta varietat de núvols dels quals en pengen unes bosses que semblen mammas, d'aquí prové el seu nom. S'acostumen a veure quan finalitza una tempesta.Fotografies: R.Baylina/Conxi C.
Feu clic per veure les imatges en gran.
Tots els drets de les fotografies estan reservats.

1 comentaris:

Jaume Deu ha dit...

Bones captures amics, semblan totes iguals i totes són diferents, aquesta es la magia del cel que cada moment canvia, mai és igual.
Estava mirant les fotografies i pensava que és deu dormi bé en un llit de mammatus, o no ????
Una forta abraçada

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP