Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Stratocúmuls irisats

dijous, 5 d’agost de 2010

Avui des de Sort, s'han vist aquests stratocúmulus irisats amb uns colors ben vistosos. Quan la capa de stratocúmulus no són gaire espesos és quan donen lloc a corones o irisacions. En aquestes imatges també s'aprecien stratocúmulus de la varietat undulatus molt típica d'aquest tipus de formacions on entre els núvols disposats en rotllos paral·lels es veuen una passadissos de cel ben blau.Fotografies: R.Baylina i Conxi C.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP