Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El pessebre de sorra de la Pineda

diumenge, 12 de desembre de 2010A la platja de la Pineda, prop de Tarragona, cada any es munta un monumental pessebre de sorra, únic a tota la Península. Al llarg de més d'una setmana escultors vinguts de diferents llocs d'Europa han muntat el pessebre. Cada any és una sorpresa diferent, i tot i respectant els elements tradicionals, cada equip representa la seva peculiar manera del naixement, enguany predominen les formes cúbiques. Són necessàries 825 tones de sorra que es reutilitzen cada any per a elaborar-lo.
Es pot veure fins el 9 de gener al Passeig Marítim de la Pineda, tret que hi hagin condicions meteorològiques molt adverses, tot i així l'escultura està tractada per a resistir pluja i vent.

Imatges: Ramon i Conxi
Feu clic sobre les imatges per veure-les en gran.

2 comentaris:

Núria ha dit...

Hola, sóc la directora del Pessebre de Sorra que veieu a les fotografies, i estem preparant un llibre amb el recull de les 11 edicions que ha tingut fins ara. Com que necessitem finançament ens hem apuntat a una web de mecenatge. Esteu convidats a entrar-hi i, si podeu, a col·laborar-hi! Moltes gràcies!

http://www.verkami.com/projects/773-pessebres-de-sorra

Meteopallars ha dit...

Moltes gràcies per la informació.
Ens ho mirem!
Bona feina la que feu i impressionants els pessebres de sorra que cada any podem admirar a la platja de la Pineda.
Salutacions.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP