Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Nevada 21/12/2010 a les Valls d'Àneu

dimarts, 21 de desembre de 2010


Aquí teniu les imatges de la nevada d'aquest matí a Esterri d'Àneu i voltants, podem veure també l'església de Santa Maria d'Àneu i la carretera del port de la Bonaigua fins a les Ares on nevava moderadament, en aquell moment 3cm nous. A Esterri ja ha parat de nevar. Ens consta que també ha nevat a Baix Pallars i a Sort on també ha agafat al terra.


Fotografies: Ramon i Conxi
Feu clic sobre les imatges per veure-les en gran.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP