Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Diferents moments de la tempesta 31-08-2011 en imatges

dimecres, 31 d’agost de 2011


Us deixem les imatges dels diferents moments de la tempesta. Les de l'halo solar corresponen a aquest migdia a la conca de Tremp, la resta corresponen a moments abans i durant la tempesta de la tarda a Esterri d'Àneu, celatges amenaçadors i moments de xàfecs intensos.

Fotografies: Ramon i Conxi

Read more...

31 d'agost de 2011 Xàfecs i tempestes


Mapa de llamps avui


Captures de radar en els diferents moments en què ha afectaven els xàfecs més intensos al Pallars Sobirà


Jornada meteorològicament moguda, el dia ha començat ja amb nuvolades que han crescut ràpidament i cap al migdia primera hora de la tarda han donat ja els primers xàfecs i tempestes. Tempestes que han estat intenses en alguns punts amb calamarsa i tot sobretot cap al pla de Lleida, al Pirineu occidental no ens ha caigut pedra (que en tinguem constància) però durant gairebé una hora els xàfecs han estat intensos amb cel molt canviant, plovia amb resol, trons i llamps, vent i quantitats que en els punts més destacables han arribat als 25 litres però la majoria s'han quedat per sota dels 10 litres.

Les quantitats més destacades: Planes de Son 9,8mm, Ribera de Cardós 7,6mm, Ref.Blanc 23,8mm, Espot 1959m 21,4mm, Escaló 11,2mm, Espot 2520m 25,2mm. A Capdella 15,8mm i Estany Gento 37,2mm.

Refrescada molt notable de les temperatures després de les tempestes d'aquesta tarda, que s'han quedat al voltant dels 14º a les valls. Les mdàximes abans de la tempesta havien arribat fins els 27º o 28º als llocs que més ha pujat i a la resta entre 20º i 25º. A alta muntanya les màximes han estat al voltant dels 15º abans de la tempesta.
Les mínimes han estat entre 9º i 14º a les valls i al voltant dels 9º a alta muntanya.

Primer resum mensual:
Planes de Son 62,6mm
Ribera de Cardós 58,2mm
Llagunes 42,8mm
Farrera 59,9mm
Ref. Blanc 114mm
Ref. Amitges 61mm
Rialp 83mm
Port Ainé 68mm
Alins 48mm
Escaló 65mm
Espot 1959m 59,6mm
Capdella 108,2mm
Estany Gento 108,8mm

Read more...

30 d'agost de 2011 Jornada tranquila

dimarts, 30 d’agost de 2011A les dues fotografies de dalt les encluses de la tempesta de les Garrigues i a baix l'enclusa de la tempesta dels Ports, totes dues vistes des de Cambrils. Fotografia: Ramon i ConxiJornada tranquila amb algunes nuvolades que no han anat a més i avui, encara menys que ahir, no s'han produït tempestes ni xàfecs de tarda.
Les temperatures han estat molt similars a les d'ahir, les màximes han arribat als 29º a Sort, Rialp i Esterri d'Àneu, a la resta entre 24º i 28º i a alta muntanya entre 14º i 16º. Les mínimes també han estat similars o una mica més altes, entre 10º i 13º a les valls i entre 8º i 10º a alta muntanya.
Per demà s'espera un canvi de situació amb arribada de núvols, xàfecs i tempestes que poden afectar al pirineu des de demà fins dijous, a veure que acaba fent.

Read more...

29 d'agost de 2011 Nuvolades

dilluns, 29 d’agost de 2011Les nuvolades al final de la tarda a Tarragona ciutat, no han arribat els xàfecs que afectaven a les terres de l'Ebre, al menys fins al moment, però han deixat el cel ben ennuvolat. Fotografies: Ramon i Conxi


Al Pallars jornada tranquila però amb més presència de nuvolades, però els xàfecs i tempestes han quedat fora d'aquesta àrea pirinenca i s'han produit en una part del pirineu oriental on han estat força intenses amb pedregada inclosa.
Les temperatures s'han normalitat una miqueta després de la davallada de fa dos dies i avui les màximes han arribat als 29º a Sort i Rialp, als 28º a Esterri d'Àneu i a Ribera de Cardós, entre 24º i 26º a la resta i entre 15º i 16º a alta muntanya.
Les mínimes han estat entre 7º i 12º a les valls i al voltant dels 8º a alta muntanya.

Read more...

28 d'agost de 2011 Tranquilitat i fresqueta

diumenge, 28 d’agost de 2011
Posta de sol avui a Tarragona i enclusa de la tempesta de Castellò
Fotos: Ramon i Conxi
Jornada tranquila i assolellada amb temperatures fresques o fredes al matí i al migdia s'han recuperat una miqueta respecte a les d'ahir, han pujat 3º o 4º.
Les mínimes han estat entre 6º i 8º a les valls i entre 2º i 5º a alta muntanya. Les màximes han arribat als 27º gairebé 28º a Sort i Rialp, a la resta entre 24º i 26º, entre 18º i 21º a mitja muntanya i al voltant dels 14º o 15º a alta muntanya.
A partir de demà tornaran a repetir-se les possibilitats de tempestes de tarda al llarg de la setmana.

Read more...

Parres, raïm i vells carrers de pedra

La Morera del Montsant és un lloc alt (743m) privilegiat, situat al peu del Montsant i d'alguns dels seus graus més coneguts, però alhora és un poblet tranquil de cases i carrers de pedra amb bones vistes i rodejat de ceps, cal tenir en compte que es troba al Priorat, la terra dels vins selectes. Es troba molt aprop de la cartoixa d'Escaladei.
Aqui teniu unes imatges de la zona on el raïm encara no ha estat veremat.


Read more...

27 d'agost de 2011 Refrescada notable

dissabte, 27 d’agost de 2011


Columna de núvols mar endins vists a la costa Daurada

Dia tranquil i assolellat amb vent que ha anat bufant durant gran part del dia però el més destacable de tot és la baixada de temperatures, la refrescada que sobretot s'ha notat a muntanya, tant amb les màximes que no han passat dels 24º enlloc com principalment les mínimes que han estat molt baixes, arribant als 0º a alta muntanya com a la Bonaigua.

Les màximes han arribat als 24º a Sort i Rialp, a la resta entre 19º i 23º al fons de les valls, al voltant dels 15º a mitja muntanya i entre 8º i 10º tan sols a alta muntanya.
Les mínimes han estat baixes arreu, a les valls entre 5º i 7º i a alta muntanya entre 0º i 2º només. La més baixa ha estat a la Bonaigua amb 0º però a llocs com Port Ainé 2,6º, a Planes de Son 3,7º i al fons de valls com Esterri d'Àneu només 5,5º a l'igual que Ribera de Cardós, a Sort la mínima ha estat de 7,3º, la més alta de totes.

Read more...

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP