Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 de juliol de 2012 Tempestes i fresca

diumenge, 1 de juliol de 2012


Comencem el mes de juliol amb una bona refrescada i una bona regada general al pirineu, tant a les valls com a alta muntanya ha plogut i, fins i tot, ha nevat una mica a cotes molt altes. Els xàfecs han estat acompanyats de tempesta elèctrica.

La precipitació recollida:

Planes de Son 22mm
Llagunes 21,8mm
Amitges 21,2mm
Farrera 13,2mm
Rialp 10mm
Escaló 18.2mm
Espot 23,2mm
Port Ainé 20,4mm
Quanca 21,2mm
Sort 12,2mm
Bonaigua 25,8mm
Salòria 34,3mm
Montgarri 23,2mm

La baixada de temperatures ha estat més que notable i a hores d'ara les temperatures són fresques (fins i tot fredes) a tot arreu. En aquests moments hi han temperatures al voltant dels 0º i 1º a alta muntanya, al voltant dels 7º a mitja muntanya i al voltant dels 12º i 15º a les valls.

Les màximes avui s'han quedat clarament més curtes i han arribat als 22º a Sort i a Rialp, a la resta no han passat dels 18º o 19º quedant-se en només 15º en alguns llocs com Farrera o 12º a Planes de Son. A alta muntanya les màximes han estat entre 5º i 9º.
Les mínimes, que en alguns llocs s'estan donant a hores d'ara, han estat entre 6º i 12º a les valls depenent del lloc i l'altitud i entre -0,2º i 2º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP