Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 de juliol de 2012 Cels clars

dimarts, 10 de juliol de 2012


De nou un dia amb temps estable, cels clars i sol gairebé tota la jornada i temperatures que han pujat una miqueta més però sense excessos i la fresca ha continuat sobretot al vessant nord.

Les màximes han arribat fins els 30º al fons de les valls, entre 23º i 29º a mitja muntanya i entre 13º i 15º a alta muntanya on la fresca ha estat durant tot el dia. Les mínimes han estat entre 10º i 13º a les valls i entre 7º i 9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP