Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de juliol de 2012 Temperatures més baixes

dissabte, 14 de juliol de 2012


La jornada finalment ha estat més tranquila del previst malgrat la presència de núvols, sobretot al matí, per acabar amb un vespre molt més serè i tranquil. L'ambient ha estat més fresc i les màximes s'han quedat bastant més curtes.

Les màximes han arribat als 27º a Sort però a Esterri s'ha quedat amb 23º, Llagunes 22,5º o Farrera 23,5º, Planes tan sols 18,9º o Port Ainé amb 17,4º, a alta muntanya s'han quedat al voltant dels 12º. Les mínimes han estat entre 9º i 12º a les valls i entre 4º i 6º a alta muntanya. A hores d'ara les temperatures estan al voltant dels 15º a les valls.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP