Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de juliol de 2012 Més fresca

diumenge, 15 de juliol de 2012
Jornada tranquila i assolellada amb les temperatures que s'han mantingut a ratlla i amb mínimes més baixes, la nit passada ha sigut fins i tot freda a molts indrets.

Les màximes han arribat als 25º i 26º al fons de les valls, entre 19º i 23º a mitja muntanya i entre 8º i 12º a alta muntanya tan sols. Les mínimes, més baixes que les dels darrers dies, han estat entre 5º i 9º a les valls i entre 1º i 3º a alta muntanya, valors força baixos a muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP