Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de juliol de 2012 Sol radiant

dilluns, 16 de juliol de 2012Les salines de la Trinitat al Delta de l'Ebre amb i sense miratge

Cel totalment serè durant tot el dia, sol i temperatures que han pujat una miqueta més que les dels darrers dies, tot i mantenir-se l'ambient fresc fora de les hores centrals del dia. Les temperatures a la nit són fredes en general.

Les màximes han arribat als 28º al fons de les valls, entre 22º i 26º a mitja muntanya i entre 13º i 15º alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6º i 12º a les valls depenent del lloc i l'altitud, amb diferències com 6º a Esterri d'Àneu i 12º a Sort i a Rialp. A alta muntanya entre 1º i 6º.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP