Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de juliol de 2012 Sol i calor

dimecres, 18 de juliol de 2012

De nou una jornada tranquila i assolellada sense res a destacar tret de que les temperatures s'han enfilat força més que els darrers dies i que l'amplitud tèrmica és gran pel que fa a les valls.

Les màximes han arribat als 33º i 34º al fons de les valls, entre 25º i 30º a mitja muntanya i al voltant dels 20º a alta muntanya, on més s'ha notat la pujada. Les mínimes, al contrari, entre 7º i 14º a les valls i entre 9º i 11º a alta muntanya. Les mínimes més baixes s'han donat a la zona d'Esterri i Alt Àneu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP