Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de juliol de 2012 Núvols alts i lenticulars

divendres, 20 de juliol de 2012
Núvols lenticulars vistos des d'Esterri d'Àneu aquesta tarda.


Jornada tranquila, bàsicament assolellada, però amb molts núvols variables del tipus alt, però també d'altocúmuls lenticulars i vent que bufa aquesta tarda i vespre. En algunes estones s'ha quedat el cel enteranyinat en la part més nord de la comarca.

Les temperatures màximes han arribat als 31,7º al fons de les valls, entre 22º i 28º a mitja muntanya i entre 16º i 18º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 10º i 15º a les valls i entre 6º i 11º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP