Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 de juliol de 2012 Menys calor i cel enteranyinat

diumenge, 22 de juliol de 2012Tant ahir com avui la jornada ha sigut més aviat fresca tret de les hores centrals del dia en que ha estat suau i amb cel enteranyinat tot el dia, ahir en canvi va començar el dia serè i amb el pas de les hores es va ennuvolar i sobretot estava cobert al vessant nord amb núvols de retenció que eren ben visibles a la carretera del port de la Bonaigua.

Les màximes avui han arribat als 27º a Sort i Rialp, als 24,6º a Esterri d'Àneu, o només 18,4º a Planes de Son. A alta muntanya les màximes s'han quedat al voltant dels 10º. Les mínimes a alta muntanya han estat força baixes amb valors de 2º a 4º, entre 5º i 10º a mitja muntanya, 14,5º a Esterri d'Àneu i uns 18º a Sort i Rialp on durant tota la nit s'ha mantingut una temperatura entre 18º i 19º segurament influenciat pel vent de nord que ha bufat amb moderada intensitat tota la jornada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP