Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de juliol de 2012 Sol i calma

dilluns, 23 de juliol de 2012


Posta de sol a Tarragona, fotos Ramon i Conxi

Un dia molt tranquil i assolellat amb alguns núvols decoratius. Les temperatures s'han recuperat una miqueta, sobretot les màximes, les mínimes en canvi han estat més baixes que els dos últims dies, amb grans amplituds tèrmiques.

Les màximes han arribat als 28º, fregant els 29º al fons de les valls, entre 21º i 27º a mitja muntanya i al voltant dels 14º i 15º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6º i 11º a les valls i al voltant dels 3º fins a 6º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP