Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de juliol de 2012 Nuvolades més gruixudes

dimecres, 25 de juliol de 2012Dia amb nuvolositat variable amb nuvolades que a la tarda han estat més gruixudes i que han deixat el cel força cobert. Un canvi de temps s'acosta de cara al cap de setmana, avui ja ha afectat a molts indrets de la península ibèrica deixant tempestes, calamarsa i molt aparell elèctric al seu pas.

Les temperatures han pujat una mica més que les d'ahir, amb màximes que han arribat als 32º al fons de les valls, i rondant els 30º a llocs més elevats com ara Farrera, Llagunes o Alins, entre 24º i 28º a la resta dels llocs a mitja muntanya i entre 18º i 19º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 8º i 12,5º a les valls i al voltant dels 8º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP