Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 de juliol de 2012 S'acosten canvis

dijous, 26 de juliol de 2012Dia molt variable amb nuvolades i algun xàfec dispers que han deixat quantitats molt minses com ara 2mm a Planes de Son o 1mm a Esterri d'Àneu, situació d'inestabilitat que ha d'anar a més de cara demà i demà passat. Tant ahir com avui a la península ibèrica hi han hagut tempestes a gran part del territori, com podem veure amb el mapa de llamps caiguts les darreres 6 hores:Les temperatures han estat més altes en general i les màximes han arribat al fons de les valls fins els 33º gairebé 34º, a la resta entre 25º i 32º a mitja muntanya i a alta muntanya al voltant dels 19º o 20º. Les mínimes han estat entre 11º i 16º a les valls i entre 11º i 12º a alta muntanya. La propera situació d'inestabilitat farà que tornin a baixar les temperatures.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP