Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

27 de juliol de 2012 Tempestes

divendres, 27 de juliol de 2012Jornada marcada per les tempestes amb força aparell elèctric, en alguns llocs acompanyats de calamarsa i precipitació que en general, no ha estat molt destacable, però que encara continua fent amb molta inestabilitat.

La precipitació recollida fins les 21:30h:

Llessui 12,8mm
Llagunes 20,6mm
Port Ainé 19,6mm
Alins 11,4mm
Montenartró 16,6mm
Tavascan 14,9mm
Sort 18,5mm
Esterri d'Àneu 8mm
Planes de Son 7,6mm
Bonaigua 4,9mm
Salória 9,8mm

Les màximes han arribat als 32º a Sort i Rialp, 30º a Esterri d'Àneu i a Alins, entre 25ºi 29º a la resta de llocs a mitja muntanya i al voltant dels 18º i 19º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 11º i 13º a les valls i entre 7º i 10º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP