Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de juliol de 2012 Més tempestes

dissabte, 28 de juliol de 2012


Imatges d'avui a Tarragona

Jornada variable, amb nuvolades, ruixats que han acumulat quantitats poc importants i tempestes que han anat passant al llarg del dia. Encara n'hi ha una a l'extrem nord occidental de la comarca.

Les quantitats recollides han estat: 1,6mm a Esterri d'Àneu, 1mm a Llagunes, 1,2mm a Farrera, 1mm a Amitges, 2mm a Rialp, 4,8mm a Escaló, 6mm a Espot, 1,4mm a Port Ainé, 1mm a Sort.

Les temperatures màximes han arribat als 29º al fons de les valls, entre 20º i 26º a mitja muntanya i entre 13º i 15º a alta muntanya, s'han quedat més curtes que les d'ahir. Les mínimes han estat entre 8º i 13º a les valls i entre 6º i 7º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP