Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de juliol de 2012 Arriben tempestes

dimecres, 4 de juliol de 2012La jornada ha sigut tranquila durant gran part del dia, a la tarda les nuvolades han començat a ser més gruixudes fins que cap al vespre han començat els xàfecs i tempestes i a hores d'ara descarrega en tota la comarca.

Les quantitats recollides: 16,4mm a Esterri d'Àneu, 6,4mm a Farrera, 9,4mm a Amitges, 9,6mm a Port Ainé, 11,2mm a Quanca, 8,8mm a Bonaigua, 7,6mm a Alins.

Les màximes han arribat als 28º i 29º al fons de les valls, entre 23º i 26º a mitja muntanya i al voltant dels 15º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 10º i 14º a les valls i al voltant dels 9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP