Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de juliol de 2012 Jornada fresca

divendres, 6 de juliol de 2012

Jornada marcada pels núvols que han anat creuant i, en alguns moments, enfosquint el cel però que no han deixat conseqüències. I amb temperatures fresques en general.

Les màximes han arribat als 23º com a molt al fons de les valls, a mitja muntanya valors al voltant dels 17º i 18º i a alta muntanya valors força baixos, entre 6ºi 10º de màxima.
Les mínimes han estat baixes en general, entre 7º i 12º a les valls i entre 3º i 5º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP