Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

7 de juliol de 2012 Nuvolades diverses

dissabte, 7 de juliol de 2012


Aquesta nit a Alins amb motiu de la Fira del Ferro Pirinenc hi haurà baixada de falles.

El dia ha estat tranquil, amb nuvolades que han anat creuant durant tot el dia, sense conseqüències, bandes de núvols amb una mica de vent que han fet que la nuvolositat fos ben variable. Les temperatures han pujat una mica més però sense que la sensació fos d'execessiva calor.

Les màximes han arribat als 26º i 27º al fons de les valls, entre 20º i 24º a mitja muntanya i entre 12º i 14º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 9º i 13º a les valls i entre 5º i 7º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP