Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de juliol de 2012 Nuvolositat variable

diumenge, 8 de juliol de 2012


El dia ha estat tranquil amb nuvolades diverses, a primera hora núvols baixos tapaven gairebé tot el cel i han quedat enganxats a les muntanyes, a mig matí s'ha aclarit i el sol ha lluït en gran part del territori pallarès, excepte al seu vessant nord on ha continuat força tapat. No ha fet una calor excessiva, en alguns fins i tot, s'hi podia estar molt bé.

Les màximes han arribat als 27º al fons de les valls, entre 20º i 26º a mitja muntanya depenent de l'altitud i entre 13º i 15º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 9º i 13º a les valls i al voltant dels 8º i 9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP