Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Adéu Toni

dilluns, 2 de juliol de 2012


Ahir quan passejavem entre els molins de Colldejou, i recordavem les temperatures del pirineu, mai haguessim pensat que aquesta fotografia estaria dedicada a Toni Nadal, meteoròleg del Temps a TV3. Recordem amb enyor ja fa molts anys quan va venir per primera vegada com a professor als cursos de meteorologia que organitzavem a Sort. Persona planera, gran muntanyenc i gran professional de la meteo.
Moltes altres vegades ha pujat al Pallars Sobirà, una de les últimes que recordem a la presentació del llibre sobre els aiguats al Pallars Sobirà, on ell va escriure tot lo relacionat amb la meteo.
No sabem on estaràs en aquests moments, segurament en algun cim del pirineu, però allà on siguis rep la nostra admiració i carinyo.
Ramon i Conxi

2 comentaris:

Carles ha dit...

Gràcies a vosaltres vaig poder
conèixer el Toni a la FNAC, ja fa anys... una gran persona

Us acompanyo en el sentiment, ha hagut de ser un cop molt dur

Una abraçada

Carles

Anònim ha dit...

Et vaig conèixer personalment en un curs d'iniciació a la meteorologia, organitzat pel Ramon Baylina, a Sort. Et recordo amb la teva dona, i amb un bebè de molt pocs mesos (o potser dies). Vas captivar-me amb el teu coneixement de la geografia de Catalunya, com m'havies captivat per la televisió amb la manera d'explicar la meteorologia. Fins al punt que, aquella conferència, va ser un dels motius que deixés Tarragona per venir al Pallars. M'has transmès la teva passió per la meteorologia. Actualment, sóc l'observador meteorològic de Rialp a la xarxa Meteoclimatic. Aquesta passió, així com la passió per la geografia, tracto de transmetre-la als meus alumnes de l'escola de Sort. T'havia posat tantes vegades d'exemple!.. L'última, dijous passat, quan per correu electrònic vaig dir-los a uns quants que a l'Espai terra sortiria Sort i el Pallars, el reportatge que t'havíem vist gravar sobrevolant el poble amb l'helicòpter del programa...
Segur que als meus alumnes els haurà colpit la notícia de la teva desaparició, igual que a mi, igual que a tots, i especialment a tots els que seguíem les teves cròniques del Temps.
El destí ha volgut que ens deixessis a un dels indrets més meravellosos del meu Pirineu, d'aquest Pirineu on, gràcies, en part, a tu, tinc la fantàstica sort de viure.
El teu record romandrà sempre, Toni.

Ramon Palau
Rialp

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP