Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Bufaforats (Macroglossum stellatarum)

diumenge, 1 de juliol de 2012


"El bufaforats és relativament petit, fent només 3,5 cm de llarg. El cos i les seves ales anteriors són de color gris. Les ales posteriors però, tenen un color taronja viu que contrasta amb els altres tons del cos. La cua és peluda amb taques blanques i negres. Aquests colors vius no es veuen, però, quan el borinot es troba reposant. Té una trompa molt llarga i com tots els esfíngids passa el seu últim estat de la metamorfosi sucant el nèctar de les flors. Contràriament a molts esfíngids, que son nocturns o vespertins, el bufaforats vola durant el dia."
Font:Wikipedia
Localització: Serralada litoral tarragoninaFotografies: Ramon i Conxi

Podeu veure dos reportatges més d'aquest insecte clicant a:
http://meteopallars.blogspot.com.es/2011/07/unes-tardes-amb-lesfinx-colibri.html
http://meteopallars.blogspot.com.es/2011/04/la-papallona-macroglossum-stellatarum.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP