Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Fira del Ferro Pirinenc a Alins

dimarts, 10 de juliol de 2012


Aquest passat cap de setmana s'ha celebrat la III Fira del ferro pirinenc a Alins a la Vall Ferrera amb molta assistència de públic i molt bona organització. Entre les diferents activitats programades vam poder gaudir del treball de la forja en directe, vam veure un forn de reducció, una carbonera encesa, una cercavila amb els Nanos vells de Tarragona que representen els marquesos de Castellarnau, mercat de productes artesanals del pirineu i per la nit una demostració de la baixada de falles amb ball posterior. A més a més, es podien veure diverses exposicions lligades la majoria d'elles amb el ferro. I, com anecdòta, entre els assistents la "Federica" de Gran Nord. Una fira molt interessant i recomanable de visitar.

Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP