Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La Mussara nocturna, cingles de les Airasses

dijous, 12 de juliol de 2012Ens trobem a les muntanyes de Prades, a 990 metres d'altura, a tocar del cingle de les Airasses, des del qual es gaudeix d'una impressionant vista del sud de Tarragona. La part més alta del terme està a 1071 metres sobre el nivell del mar.
Al nucli de l'antic poble hi ha vuit edificis, tots en estat ruïnós, dels quals estan una mica ben conservats l'església de Sant Salvador i, al costat d'aquesta, la casa anomenada Cal Cassoles. Al lloc anomenat els Cinglallons hi ha set cases més. Per altra banda, a l'antic terme del poble hi ha set masos aïllats, dels quals destaquen el Mas del Pou del Gel, el més conegut, i el Mas del Peiró.
Pujar de nit als cingles de les Airasses es tot un espectacle de llums i boires, formant un conjunt d'una gran bellessa.

Font:Wiquipèdia
1 comentaris:

joan ha dit...

No cal dir-ho, però ho diré, gracies Ramon i Conxi per les fantàstiques fotografies que publiqueu, ens fan contents els sentits.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP