Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Sant Bertran de Comenge (Occitània)

diumenge, 29 de juliol de 2012

Sant Bertran de Comenge es troba a l'Alta Garona (Midi-Pyrénées) a França, és un petit nucli de caire medieval però que té una important i imponent catedral que forma part del camí de Sant Jaume francès. Està considerada una de "les plus beaux villages de France" i es troba a pocs km. de la Val d'Aran.


La catedral de Santa Maria i el nucli va ser reconstruit per Bertrand de l'Isle, bisbe de Comenge, i destaca el seu claustre, el seu orgue de roure amb una escala de caragol i el que més crida l'atenció es el cor amb 66 seients diferents tallats amb fusta i amb el qual es van tardar 10 anys en acabar aquesta obra.


Fotografies: Ramon & Conxi
Font plànol: wikipèdia

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP