Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 d'agost de 2012 Temperatures més elevades

dimecres, 1 d’agost de 2012


Un dia més ambient tranquil i estiuenc amb temperatures encara una mica més elevades.
Les màximes han arribat als 33º als fons de les valls, a Sort, Rialp i Esterri A., entre 27º i 30º a mitja muntanya i al voltant dels 19º i 20º a alta muntanya.
Les mínimes han estat entre 10º i 15º a les valls i entre 9º i 13º a alta muntanya. El pic de calor d'avui demà ja s'afluixarà i l'ambient es notarà un xic més fresc.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP