Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 d'agost de 2012 Segon dia onada de calor

divendres, 10 d’agost de 2012


Saut deth Pish (Val d'Aran) aquest matí

Avui segon dia d'onada de calor, en molts indrets de Catalunya s'han batut rècords, al pirineu també han pujat força en alguns llocs però no tant com en d'altres contrades. Per sort, les mínimes han tornat a ser baixes amb valors entre 11º i 15º tant a les valls com a alta muntanya.

Les màximes d'avui:

Sort SMC 38,5ºC
Esterri d'Àneu 35,5ºC
Planes de Son 28,8ºC
Llessui 32,1ºC
Llagunes 33,3ºC
Ref. Blanc 22,4ºC
Ref. Amitges 21,6ºC
Port Ainé 27,9ºC
Quanca 29,1ºC
Bonaigua 21,9ºC
Salòria 20,5ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP