Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 d'agost de 2012 Temperatures normalitzades

diumenge, 12 d’agost de 2012


La gavatxa des del Mont Caubo aquest matí.

Un cop acabada la onada de calor dels darrers tres dies, (ahir les màximes no van superar en cap cas les del dia anterior) avui les temperatures s'han normalitzat i s'ha notat la davallada, tenint en compte que a més a més bufa vent de port la sensació és més acusada i les temperatures a hores d'ara es troben en la majoria dels llocs per sota dels 20ºC. En general, ha suposat una davallada de 6 a 7º en la majoria dels indrets.
Les mínimes han estat entre 12º i 15º a les valls i entre 7º i 11º a alta muntanya. Al vessant nord la baixada ha estat més acusada ja que a més han tingut boira i núvols de retenció que han tapat el cel tot el dia i les temperatures no han pujat gaire.

Les màximes avui:
Sort 29,7ºC
Esterri d'Àneu 28,1ºC
Planes de Son 23,3ºC
Ref. Amitges 17,1ºC
Ref. Blanc 16,9ºC
Llagunes 25,3ºC
Port Ainé 20,4ºC
Quanca 25ºC
Bonaigua 16,7ºC
Salòria 15,8ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP