Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 d'agost de 2012 Ambient més suau

dilluns, 13 d’agost de 2012


Pluja de les Perseides, anit des del refugi Pla de la Font


Cim del Midí de Bigorre(avui)
Dia molt tranquil amb nuvolades més o menys gruixudes que han anat cobrint parcialment el cel però sense deixar precipitació. Les temperatures, en general, més fresquetes de tal manera que a cotes més elevades no feia nosa un jersei.

Les màximes han tornat a quedar totes per sota dels 30ºC, la més alta ha arribat als 28,9ºC i la resta per sota, a mitja muntanya entre 21º i 26º i a alta muntanya entre 13º i 16º. Les mínimes han estat entre 8º i 13º a les valls i entre 9º i 12º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP